maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Talvi ottaa otettaan Joensuussa


Posted by ShoZu


Hienoa. Kaikkialla on valkeaa. Työmatka piteni reilusti, kun autoilijat ajaa kuin kesärenkailla keskellä talvea. Mutta muutoin lumi on mahtavaa. Syksyn pimeys väistyy heti talvi raottaa oveaan. Sääprofeettojen mukaan koko viikko on pakkaskeliä joten tekee mieli avata myös hiihtokausi. Tavoite siis kaivaa sukset kesäteloiltaan tänään ja huomenna muistutella kuinka ne toimii.
:petri
Ikävää
Todellakin koetin tähän blogiin saada viikonloppuna toimimaan rss-syötteen, niin äät ja ööt meni sekaisin. Tai muutoin merkistö. Ja nyt sen jälkeen koko blogi ollut jumissa eli broken pipes tulee vain kun koettaa päivittää. Ollaan kärsivällisiä ehkäpä aika parantaa haavat.

lauantaina, lokakuuta 28, 2006

Talvi jatkaa tuloaan

Toissa päivänä luin Ylen sivuilta että syysmyrskyä on luvassa viikonlopulle. Täällä Itä-Suomessa se ei tullut kovin kovana, mutta sai se ainakin sen aikaan että autoon tuli laitettua nastarenkaat alle (kuva) ennenkuin talvi pääsee taasen yllättämään autoilijan. Ja jopa on auto jyrä ajaa. Kaikki niin ihanat natinat on poissa tai ainakin peittyy nastojen ropinan meluun.

Innostuin taasen kirjoittamaan mobiilisti joten kirjoitan tätä nyt N73 puhelimella ja SU-8W näppiksellä. Jotenkin kai onnistuu loppu tuloksesta ei sitten tiedä. Samalla pitää muistutella kuinka linkkejä tehdään html:llä. Enkä tiedä onnistuuko sekään tällä sähköposti blogilla, mutta toivotaan ja korjataan sitten kun pieleen menee.

Rankka työviikko takana. En ole koskaan ajatellut että työ voisi olla rankkaa jos siinä ei tule hiki, mutta nyt muutan käsitystäni tuossa kohtaa. Koko viikko väännetty samojen asioden kanssa kuin yleensäkin ja lisäksi pari vähän rankempaa kohtaloa niin voimat alkaa hyytymään. Ja oikeastaan alkaa joskus kaipaamaan oikeaa työnohjaustakin. Valoitettakoon että työskentelen varuskuntasairaalassa, kun/jos ei ole entuudesta tuttua.

Eilen perjantaina kuitenkin olin opiskelemassa Pohjois-Karjalan AMK:ssa, jossa olen aikuisopiskelijana hoitotyön johtamisen ja kehittamisen ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. Kuulostaakohan tuo nyt riittävän monimutkaiselta eli hienolta. Joka tapauksessa eilen siellä opittiin arvojohtamista Kim Wrangen johdolla. Sinänsä varsin johdon mukaista että visiot ja missiot ja tavoitteet ja strategiat täytyy olla, tai onhan ne joka tapauksessa. Mutta hyvä sekin että niitä joskus auki kirjoitellaan, siis kirjoitellaan yleensäkin. Varmasti se helpottaa elämää jossain määrin. Luulisin!? Mutta tuli siinä ihan mieleen että pitäisikö minun blogilla olla myös tavoite ja missio ja visio jne.. Aika hyvä esimerkki on Samin hd blogi , jossa on jokin tietty teema. Sehän tuo sisältöä hommalle heti kohta ja juoni käy selville välittömästi. Täytyy miettiä asiaa. Ennen sitä tämän minun blogin tarkoitus on vain olla minulle purkautumiskanava, johon voin tuottaa kirjalliseen muotoon tarinoitani, joita en viitsi tai kehtaa ääneen sanoa.

:petri

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

24102006057


Posted by ShoZu


No niin, polttoainetta jälkeen tankissa ja meno jatkuu entistä hurjempana. Opetus tämäkin, polttoaineen merkkivalo alkaa palamaan, kannattaa suunnistaa huoltoasemalle. Korkeammin oppineet oivaltaa tämän helpommin, mutta meikä tarvitsee kantapään tähän..

Tekstit ja kuvat tulee eri postauksiin

Tuohon edelliseen kuvaan liittyen koetin kirjoitella tekstiä. Mutta blogger ei tunnu ottavan vastaan kuvaa ja tekstiä samalla kertaa puhelimesta suoraan. Tai sitten en vaan osaa..
Mutta tyydyttäköön tähän.. Työpäivä jälkeen tehty ja eilen teksti oli että väsyttää ja ns. kevyenkin työpäivän jälkeen kaipaa hetken levon ennenkuin alkaa miettimään omia hommia. Tänään sama tilanne mutta elämän tramatiikka puuttui peliin. Olenkin ajanut satoja tuhansia kilometrejä ilman että olisin jäänyt tien päälle. Nyt sekin tuli taas koettua. Tiesinkin että polttoaine on vähissä mutta luulin että koto st1:lle vielä pääsee. Mutta ei. Täällä ollaan ja 2km olisi vielä matkaa huoltamolle. Eikä täällä vaikkei ruuhkaa olekaan, niin siltikään tee mieli ylämyllyllä kuopion tien vartta alkaa autoa työntämään, neljä kaistaa tiellä ja kaikki. Eli jos joku luet tätä voisitko tuoda minulle polttoainetta. Tai soita ainakin tarkistaaksesi vieläkö olen tien varressa.. ;-)

:petri

Kuva


Posted by ShoZu

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

02092006017

Testi postauksena kokeilen tätä kuvaa lähettää tänne shozu nimisestä ohjelmasta nokia puhelimesta. Vanhassa blogissa tästä kuvasta on enempi tekstiäkin.

sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006


Eilen illalla satoi ensi lunta tälle syksylle. Tänään olikin melkein kokonainen senttimetri lunta maassa. Oikein mukavaa herätä tällaiseen aamuun. Lähteä aamulehteä hakemaan postilaatikosta ja kuunnella kun lumi narskuu kengän alla. Katsella kahvikupin äärellä ikkunasta tulevaa talvea ja kuunnella kun tuli räisyy takassa. Aina ei osaa nauttia näistä elämän pienistä iloista, vaan luulee että ilo ja onni on jotain hohdokkaampaa.

:petrith