torstaina, joulukuuta 28, 2006

Mittariin tulee matkaa




Joulun aikaan tuli auton mittariin 300tkm täyteen. Muistan joskus 15v sitten kun ensimmäiseen autooni tuli 200tkm täyteen ihmettelyni etten koskaan olisi uskonut ajavani yli 200tkm ajetulla autolla. Enkä vielä ennen nykyisen auton hankkimistakaan uskonut että autolla voi ajaa vaikka kilometrejä on mittarissa vaikka mitä. Nyt vain ajellaan ja katsotaan mikä päivä on kun portaan 400tkm viestin.

Joulu oli ja meni. Oli mukavan rauhallinen joulun aika. Vuoden vaihde edessä ja vapaata on. Suunnitelmat avoinna, mutta eiköhän se vuosi vaihdu ilman suunnitelmaakin. Töissä on nyt rauhallisempaa ja aikaa vaikka näin blogiin postailla.
:petri

tiistaina, joulukuuta 05, 2006

Mopokausi ohitse

Viime perjantaina kuulin katsastuskonttorilta että moottoripyörässä ei tarvitsisi olla talvirenkaita. Tutulta autokouluopettajalta kuitenkin kysyin asiaa ja hänen mukaan pitää olla m+s merkintä myös pyörän renkaassa talvella ajettaessa. Ja tähän löytyy myös laki kohta tarvittaessa. Joten korjataan nyt virheellinen tieto tänne ja todettakoon, mopoilut tältä vuodelta lienee mopoiltu. Nyt täytyy keskittyä huoltopuolelle.

Mopoilu kuumetta helpottaakseni tilasin amazonista Ewan McGregorin ja Charley Boormanin kirjan Long Way Round. Joka kertoo näiden sankareiden moottopipyörä ajelusta maapallon ympäri, Lontoosta New Yorkiin. Mopoilevat muuten BMW R1150 gs pyörillä, vaikka olisivat halunneetkin KTM adventuret alle. KTM ei vaan ollut ready to race.. :-)

:petri

lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Ajokausi pitkä ja vähäluminen

Erehdyin luulemaan viime viikonloppuna että pyöräkausi on ohi. Kelit on hienot ja katsastusmies sanoi ettei pyörällä ole talvirengaspakkoa, joten pyöräilykausi jatkuu. En tosin keväällä pyörää ostaessa arvannut että vielä joulukuussakin ajelen, mutta ei se haittaa ollenkaan. Näin myöhään syksyllä ei ole kavereita paljon liikenteessä, joten ei tarvitse koko ajan käsi pystyssä olla morjenstamassakaan. Kuva on Mönnin uudelta sillalta.
:petri
Moblog via Picoblogger

perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Harmaata perjantaita




Työviikko jälkeen päätöksessä ja kovin masentavan harmaata keliä on ensimmäisenä joulukalenterin luukun avaus päivänä. Opiskelun täyteinen viikonloppu edessä. Itsensä kehittämissuunnitelma pitäisi saada aikaan. Tuntuisi olevan helpompaa tehdä suunnitelma jossa lukisi mitä ei tarvitse kehittää itsessään. Toisaalta tehtävän tarkoitus lieneekin että kirjoittaa auki asioita mitä kehittää ja miten kehittää. Onhan tämä nyt taasen yhtä kaikki kehitystä. Ettei vaan tulisi vielä kehitysvamma..

:petri