lauantaina, joulukuuta 15, 2007

Topi rentona

 13122007004

Eilen käytiin pitkästä aikaa eläinlääkärissä. Silmäluomessa oli kasvain ja tatuoidussa korvanlehdessä verikorva. Nukutus tuli ja samoilla unilla vielä poistettiin hammaskivet. Korvaan nelisenkymmentä ja silmä luomeen pari ommelta. Sai eläinlääkäri urakoida ja parin viikon päästä isäntäkin saa, kun aletaan poistaa ompeleita.

http://petrith.kuvat.fi/kuvat/mobi/13122007004.jpg/full

tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Mobiili kausi jatkuu N95 testillä



Mopohommat alkaa olla tältä kaudelta ohitse. Harmi sinänsä.. Aikaa on harrastaa jotain muutakin. Tai siis olisi aikaa harrastaa esim. opiskelua, mutta motivaatio tahtoo lipsahtaa enemmän jonnekin eli kaikkialle muualle. Vein pari viikkoa sitten E90:n huoltoon ja jonkin aikaa vanhaa N70 käytellen odottelin kommua takaisin. Mutta viime viikonloppuna tuli erehdyttyä katselemaan N95 puhelinta netistä ja eräs vanha kauppakumppani oli myymässä tuollaista. Joten testiin sitten vaan.. Vaikuttaa vaan niin hyvältä, että nyt ihan harmittaa, kun pitää päättää kumpaa käytän, N95 vai E90. Kun tänään hain n95:n postista, niin samoihin aikoihin tuli huollosta tekstari että E90 on noudettavissa ja sieltä tuli 100% uusi kommukka iskemättömänä kaikkine tykötarpeineen ja kahdella akulla. Ehkäpä alan sim-kortin vaihtajaksi niin kuin vanhoina hyvinä aikoin, jolloin puheaika tarjousten perässä korttia vaihdeltiin. Nyt vain vaihto tapahtuu, että voin käyttää joka toinen päivä toista hyvää puhelinta.

Vaikka mopo teemaa tänne ajattelin, niin moto harrastus on niin hiljaista omalta osaltani, että tekee mieli postailla jotain muutakin mobiiliin liittyvää omaa kokemusta. Mobiili tekniikastahan on blogeja netti pullollaan. Mutta älkää antako häiritä elämäänne. :)

N70:llä pistin pixomat ohjelmalla kuvapäivässä-sivun pystyyn. Ideaa tuossakin, jos vain jaksaa postata joka päivä eli sivulla kävijällä riittäisi jotain uutta katsottavaa. N95/E90 puhelimeen ei saa tuollaista kuvasivunteko ohjelmaa, joten jatketaan ideaa vähän aikaa näillä laitteilla N95 kuvapäivässä sivulla.
:petri

sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Syksyä pukkaa mopo hommiin.


Viime viikonloppuna oli jo kuulaat syyskelit ja ajoin lenkin Kiihtelysvaaran suunnalla. Lämpötila alle 2astetta koko lenkin, ja vaikka jonkin verran oli päälläkin, niin vilu yllätti. Kunnon horkan kun iskee, niin vie parhaan nautinnon pyöräilystä. Edelleen vaikka alkuviikosta oli kunnon pakkasia, -8 parhaillaan, niin Kontioniemen suunnasta joka aamu ajaa joku varadero mies pyörällä töihin mennessä vastaan. Joten taitaa olla tosi moporistit vielä sittenkin erikseen. Eilen illalla koekeiltiin Samin huuto.netistä ostamaa tomtomn rideria bmw:ssä. Aika hyvin se istui "kojelaudalle" ja yllättävän mukava käytellä hanskat kädessäkin. Tykkään kyllä tompan käyttöliittymästä. Oikeastaan nyt tulisi mieleen, että olisi mukavaa saada testata zumokin ennen lopullisen päätöksen tekoa, sillä niin hyvältä pelkkään tiekäyttöön tuo tomtomkin tuntui. Zumossa olisi specsien perusteellä mahdollisuus myös maastokarttojen käyttöön,joita siihen olisi itsellä jo entuudestaan. Tämä tuo taas uuden käyttökohteen gps:lle.

Kello veivattiin tänään talvi aikaan, joten ajokelejä vielä voisi toivoa, nyt kun aamulla ei taas olekaan niin pimeää enää töihin mennessä.

:petri

lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Uusi rengas takana

Eilen illalla viikonlopun alkamisen kunniaksi ajattelin pistää uuden kumin alle. Tilasin saksasta pari tuollaista karoo travelleria, kun hinta tuntui olevan tuplat Joensuun liikkeessä. Mietin ettei renkaan vaihtoa ole kovin järkevää suorittaa itse, mutta foorumita lueskellessa tuli ajatus että koetettahan se on vaikkei järkisyitä löytyisikään. Pienin kommelluksin ja oikeastaan pahemmilta oppirahojen maksamiselta säästyen rengas vaihtui, jopa mielestäni helposti alle. En tosiaan ole ensimmäistäkään rengasta minkäänmoiseen laitteeseen eläessäni aiemmin vaihtanut. Mutta toisenkin renkaan voisin vielä gessuun vaihtaa. Eilen kävin sen verran kokeilemassa, että ilmat pysyy sisällä ja tänään oli "ihan pakko" käydä vähän jamiksella mutalikossa. Aivan pieni ravistus tuntuu asfaltilla eli tasapainotusta tosiaan ei tarvita tarpeen vuoksi. Pito ei tuoreella renkaan ihan huippua tunnu olevan. Samoin maastossa luistoa tuntuu olevan, mutta mielestäni sivuttaispito on ihan kohtuullinen urissa ajaessa, joten tyytyväinen, ainakin tässä vaiheessa, olen valintaani. Travellerin nappula on hiemen pitkän omainen, joten täristystä ei liiemmin haitaksi asti ole ja pito maastossa on minulle ihan riittävä. Nyt alkuksi paineet renkaassa oli vielä liian korkeat, joten kun alle kahden tiputan paineen niin pitokin paranee. Kestävyyden sitten aika näyttää. Hiukan kun vielä ajokelejä riittää niin nopsaan tuohon kumiin oppii luottamaan.

Ajokeleistä puheenollen perjantai aamuna törmäsin ensimmäiseen lumikuuroon. Kun pakkasta oli kolmen asteen verran ja ajotietsikan jään varoitin vilkutteli iloisesti, niin lumi pysähtyi tiella ja hiukan jännää oli. Nopeus pois, niin etten edes traktoria uskaltanut ohittaa. Mutta ehkäpä varo ei moottoripyörää kaada siinä kuin ei venettäkään. Ja onneksi liukasta ei ollut kuin parin kilometrin matkan.
_________________
:petri
: http://petrith.kuvat.fi/blog

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Yksi rengasreissu taas tehty

Tänään ajoin Jämsän kautta koti seudulle Pohjois-Karjalaan Lammilta. Eilinen matka Pieksämäen, Kangasniemen, Joutsan, Sysmän ja Asikkalan halki oli kivempaa pikku tietä. Varsinkin Pulkkilanharju on aina kivaa seutua ajaa ja maisemiin ei kyllästy. Tänään matka oli enimmäkseen siirtymää isoa tietä pitkin mutta mukava isolla gessulla on luikuttaa isoakin tietä pitkin. Kuva tulee Harjunsalmelta, olisiko kunta Kuhmoinen.
_________________
:petri
: http://petrith.kuvat.fi/blog

lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Tien päällä vaihteeksi

Kahvitauko Joutsassa. Kun kerran lomalla ollaan niin lomareissu pitää tehdä. Tänään menen Lammille ja huomenna kotiin. Keli suosii, heti kun otin kuvan niin aurinkokin näyttäytyi. Aamupäivällä meinasi vähän viilistää, kun alta 10 oli asteita. Mutta ei ole huonoja säitä, vaan vain huonoja varusteita. Ja nytkin oli kyse etten viitsinyt lisätä vaatetta kun kerran kesälomalla olen.
_________________
:petri
: http://petrith.kuvat.fi/blog

torstaina, lokakuuta 04, 2007

Endorointia syyskuussa

Tuo Jaamankangas on tosiaan hieno hiekkis ja kun se osuu työmatkan varrelle, niin siinä tulee leikittyäkin. Tässä yksi hieno mäki jonka toissa viikolla kävin ajamassa. Viime viikolla sitten menin ja pysähdyin mäen alle ja ja.. En uskaltanut enää ajaakaan ylös. Mäen päällä oli poikittain polulle puu kaatunut ja siihenhän minäkin lankesin mopoineni. Aika haastavaa on tällaisia kivikoita koluta 250kg painavalla mopolla. Mutta olisikos siinä sitten jotain haastetta piikkisellä..
_________________
:petri

lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Syksyn kurapyöräilyä ja SS1000 harjoituksia



Taasen on jäänyt postailut vähiin. Paitsi
Pohjolan kurapyöräilijät foorumille olen joitain postauksia heittänyt ohi mennen vanhalla tutulla nicillä.

Viime viikonloppuna harjoittelin ss1000 ikään kuin vahinnossa. Lähdin vain lauantai aamuna ajelemaan. Reitti kulki Outokumpu-Kaavi-Juankoski-Nilsiä-Maaninka-Viitasaari. Siinä E4 tielle päästyäni alkoi vettä tulla ihan kaatamalla ja vilustikin. Soitin Jupelle Jämsään ja päätin että ajellaan sieltä kautta. Jämsässä oli tarjolla sauna kamppeiden kuivattelua ja kuskin lämmittelyä varten, joten oikein bueno homma. Viitasaarelta Ajoin reittia Saarijärvi-Petäjävesi-Jämsänkoski-Jämsä, jota olin kuullut jollain voorumilla kehuttavan. Sitten illalla tulinkin jo suorinta tietä kotia ja kov..., ilman suurempia pysähdyksiä. Se oli sellainen reissu se, ja ihan kiva kokemus. Ja Jämsässä aina kivaa käydä. Reissua tuli puolikkaan ss1000 verran 13 tunnissa kaikkine saunomisineen, sateineen ja pimeässä yli 300km, joten jos oikein innostuisi niin voisi vielä syksyn mittaan kokeilla koko tonnia.

Viikolla tuli sitten parina iltana käytyä Jaamankankaalla kokeilemassa ihan oikeaa kurapyöräilyä. Valtion hommissa on se etu, että saa ihan laillisesti ajaa maastossakin valtion mailla.

Tänään oltiin Petterin kanssa taas kurahommissa, mutta oikeastaan vain hiekkateill. Kun satoi pitkin päivää, niin kurahan lensi. Reitti meni osa puilleen: Kontioranta-Varparanta-Rantakylä-Kuhnusta- Tervakangas-Juuka-Rontsa-Tervavaara-Yöttäjä-Salmenkylä-Juuka-Nunnanlahti-Larinsaari-Koli-Ahveninen-Kontioranta. Eli tuolla reitillä aika mukavasti pystyy pystyy kuleksimaan pitkin hiekkateitä. Erityisesti kivana mutkapätkänä mainitsen Nunnanlahdesta Larinsaarenkautta Kolille, aluksi asfalttia ja sitten tosin hiekkatietä. Mutta asfalttipätkä on niin hieno että kannattaa tulla ajamaan vaikka kauempaakin. Kuva on Salmenkylä tienoilta Nurmeksesta.

Muutoin alan varmaan miettimään tälle blogille jotain pyöräilyyn liittyvää nimeä, kun ketä voisi kiinnostaa minun elämä ihan oikeasti, joten tällä blogilla voisi olla jokin teema. Ja pyörä/matkailu teema voisi olla sellainen josta tulisi tekstiäkin jos pyöräilyiltä ennättää eli jaksaa kirjoittelemaan.

:petri

torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Kesäyönmarssi valmistelua


Kävin tänään kaupungilla ostamassa juomajärjestelmän reppuun. Tarkoituksena on marssia kesäyön marssi Tuusulassa seuraavana yönä. Kävin kokeilemassa marssimista jo alku viikosta 12 km:n verran ja totesin että voi tulla hiki 30+30 km:n matkalla. Tosin me vks:n joukkueella olemme perässä hiihtäjän tunnuksin varustettu, mutta koko matka aikomus on kuitenkin kävellä. Jos vielä kävelyltä jaksan niin kirjoittelen tuntoja http://petrith.vox.com blogiin matkan varrelta, josta ne aikanaan siirtyy myös wippies blogiin luettavaksi. Nyt kuitenkin kunnon yöunet omassa sängyssä..
:petri

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Mopo kausi avattu jälleen


Flunssa on vaivannut pitkin matkaa, talvea ja kevättä. Mutta nyt eilen otin pyörän tallista ekaa kertaa ja kävin ajamassa pienen lenkin. Tänään sitten uusiksi vielä pienempi lenkki. Kelit on kyllä kuin huhtikuun lopussa, joten mikäpä on jo pyöräillessä.
:petri

lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Alokkaat valaa vannomassa



Komea tapahtuma, kun noin 700 alokasta on kerralla koossa ja vannoon ja vakuuttaa uskollisuuttaan Suomen maalle. Minulle tämä oli ensimmäinen tehtävä, jossa olin oikeasti yksin sairaalan ulkopuolella toimimassa. Tietenkin tapahtuma on sen luonteinen, ettei pyötymistä tai pistimen kanssa kämmäämistä pahempaa ole odotettavissa, mutta kuitenkin. Kun on vielä vähän jännittäjä tyyppiä, niin minkäs sitä osaa että asiaa suhtautuu liiankin vakavasti. Vakavasti vaikka siviilihenkilö onkin, niin tuli videoitua valananto tekstit liiankin pitkinä pätkinä. Ambulanssilla ei tapahtumia, pari kaveria toki eivät jaksaneet koko vala-aikaa seisoa. Kuva on kun alokkaan poistuvat Kesälahden stadionilta valmistautumaan ohimarssiin. Eli ihan hyvin meni.. :-)

Lisätään vielä video (n. 46mt), joka sisältää lipun esiin tulon, sotilasvalan ja valalaulun. Video on avi formaatissa ja pitäisi näkyä ihan windows mediasoittimella.
:petri

perjantaina, tammikuuta 26, 2007

Talvista tammikuuta


Laitetaanhan julkiseen jakeluun kuulumisia välillä.

Tilhit tulivat ja menivät eilen. Innostuin kuvaamaan kaukoputken läpi aamupäivällä toista tuntia. Ja kun pakkastakin oli niin sormet vähän kylmettyi ja nyt on kuonnollisesti pientä flunssaoiretta. Pihjalanmarjat katosi tilhien mukaan, mutta innostuin lintulautasen laittamaan paikalleen josko joku tiainen kaipaa purtavaa.

Olin alku viikosta silmäleikkauksessa ja nyt vietän sairaslomaa. Vaikka ajattelin että silmä ei paljon työkykyyn vaikuttaisi, niin yllättävästi se vaan on kipeä. Vaikkakin sillä näkee ja se tuntuu toimivan ihan ok, niin jotenkin ei työnteko onnistuisi nyt täydellä teholla. Kokemus tämäkin ja ensi viikolla uudella innolla työntekoon. Nyt voin jos jaksan tehdä pari opiskelutehtävää pois alta. Tai no alta ja alta.. Palautus on tämän kuun loppuun, joten minkäs pantteri pilkuilleen voi..

Mobiiliblogauksen olen nyt siirtä nyt vox blogiin, koska se on puhelimella niiiin paljon helpompi käyttöinen ja kätevämpi. Lisään linkin tuohon sivupalkkiin ja pidän ajoin myös tämänkin blogin yllä.

:petri

torstaina, tammikuuta 04, 2007

Helsingissä työmatkalla




Aika harvoin osuu minulle näitä työmatkoja, mutta tuntuu että nekin vähät on liikaa. Joskus tulin luvanneeksi että lähden Helsinkiin töihin kunhan työantaja vain maksaa työmatkat kotoa Ylämyllyltä. Mutta eipä ole kukaan tarjonnut vielä töitä. Nytkin olen kaikille tutuille ja vastaantulijoilla juputtanut, että on seihmeellistä kun ei puolustusvoimilla ole varaa antaa lentää. Kun nyt viiden tunnin koulutuksesta tuli pitkälti toista vuorakautta. Mirva ratkaisi kuitenkin tämän ihmettelyni. Tietenkin pv haluaa tukea valtionyhtiö vr:ää. Ja vaikka finnairissakin valtiolla on iso omistus ja samaan pussiin raha joka tapauksessa päätyisi, mutta finnairillahan menee hyvin muutoinkin. Joten pv käyttää vr:ää ihan kannatuksen vuoksi. Sellaista se on.. Mutta tosiasiassa puolustusvoimat on paras työnantaja jota minulla on koskaan ollut.

Siis peruutan nyt kirjaimellisesti junalla Joensuuhun. Peruutan siksi kun minun tuoli sattui olemaan selkä menosuuntaan..

:petri