lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Syksyn kurapyöräilyä ja SS1000 harjoituksia



Taasen on jäänyt postailut vähiin. Paitsi
Pohjolan kurapyöräilijät foorumille olen joitain postauksia heittänyt ohi mennen vanhalla tutulla nicillä.

Viime viikonloppuna harjoittelin ss1000 ikään kuin vahinnossa. Lähdin vain lauantai aamuna ajelemaan. Reitti kulki Outokumpu-Kaavi-Juankoski-Nilsiä-Maaninka-Viitasaari. Siinä E4 tielle päästyäni alkoi vettä tulla ihan kaatamalla ja vilustikin. Soitin Jupelle Jämsään ja päätin että ajellaan sieltä kautta. Jämsässä oli tarjolla sauna kamppeiden kuivattelua ja kuskin lämmittelyä varten, joten oikein bueno homma. Viitasaarelta Ajoin reittia Saarijärvi-Petäjävesi-Jämsänkoski-Jämsä, jota olin kuullut jollain voorumilla kehuttavan. Sitten illalla tulinkin jo suorinta tietä kotia ja kov..., ilman suurempia pysähdyksiä. Se oli sellainen reissu se, ja ihan kiva kokemus. Ja Jämsässä aina kivaa käydä. Reissua tuli puolikkaan ss1000 verran 13 tunnissa kaikkine saunomisineen, sateineen ja pimeässä yli 300km, joten jos oikein innostuisi niin voisi vielä syksyn mittaan kokeilla koko tonnia.

Viikolla tuli sitten parina iltana käytyä Jaamankankaalla kokeilemassa ihan oikeaa kurapyöräilyä. Valtion hommissa on se etu, että saa ihan laillisesti ajaa maastossakin valtion mailla.

Tänään oltiin Petterin kanssa taas kurahommissa, mutta oikeastaan vain hiekkateill. Kun satoi pitkin päivää, niin kurahan lensi. Reitti meni osa puilleen: Kontioranta-Varparanta-Rantakylä-Kuhnusta- Tervakangas-Juuka-Rontsa-Tervavaara-Yöttäjä-Salmenkylä-Juuka-Nunnanlahti-Larinsaari-Koli-Ahveninen-Kontioranta. Eli tuolla reitillä aika mukavasti pystyy pystyy kuleksimaan pitkin hiekkateitä. Erityisesti kivana mutkapätkänä mainitsen Nunnanlahdesta Larinsaarenkautta Kolille, aluksi asfalttia ja sitten tosin hiekkatietä. Mutta asfalttipätkä on niin hieno että kannattaa tulla ajamaan vaikka kauempaakin. Kuva on Salmenkylä tienoilta Nurmeksesta.

Muutoin alan varmaan miettimään tälle blogille jotain pyöräilyyn liittyvää nimeä, kun ketä voisi kiinnostaa minun elämä ihan oikeasti, joten tällä blogilla voisi olla jokin teema. Ja pyörä/matkailu teema voisi olla sellainen josta tulisi tekstiäkin jos pyöräilyiltä ennättää eli jaksaa kirjoittelemaan.

:petri