maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Vaihteeksi veneilyä


Kuten nämä blogaukset on ollut tapana aloittaa, niin todettakoon taasen että edellisestä blogauksesta on jo aikaa, jonka joku tarkkanäköinen jo kenties havaitsikin. Kesää on mopoiltu hieman vajaa 6000 km on möhkön mittariin vierähtänyt ja uralia ei ole vielä edes laitettu tulille. Pesty kuitenkin on.. Muutamia viikkoja on Norjan reissuun lähtöön aikaa, joten reissua voisi kohta alkaa suunnittelemaan. Telttani lähtee jo tämän viikon torstaina harjoittelemaan Norjan murretta, kun Ari innostui ulkoiluttamaan Bandittia ulkomailla saakka. Oma moponi sai alleen uudet sliksit eli touranset on nyt ja syvästi jäin kaipaamaan rupulikumia. Tasaisempaa kyytiähän tuo antaa tiellä, mutta jo soratiellä ajamisesta on hauskuus poissa. Mutta mennään taasen varovarovasti.. Sateessa sladittelua on jo harjoiteltu pariin otteeseen, joten mopossa taitaa vain olla liikaa tehoa verraten pitoon. Kuivalla en ole suurempia luisuja ottanut. Pitää se kumi siis jotain, mutta kun ajankin aina niin rauhassa.

Viime viikon tempaus oli veneily Koiteleella. Hieman tuli kalastettua, joskaan kalan saaminen ei ollut tärkeintä vaan pääasia. Pari kuhaa, joukko ahvenia, hyvän kokoisia kaikki ja hauki tulikin. Ei siis yllin kyllin, mutta syönti kalat tuli, joten kalan lisäksi myös kalamiehet pääsivät syömään. Kuva on pe-la yöltä parhailta kalapaikoilta Koitereelta. Yllättäen tuossa kuvassa ei löydy gps-tagia. Kuka arvaa miksi? Kuvia lisää.

Liikenteestä tietoliikenteeseen. Ostin Jari Parantaisen digitodayn blogi kisassa voittaman Lenovo thinkpadin ja asensin koneeseen ubuntu linuxin. Hankkimisessa Sami toimi täyden toimittajan virassa eli Samille kiitokset jälleen kerran avusta. Ubuntu vaatii hieman totuttelua, mutta asensin siksi tämän ainoaksi käyttikseksi, jottei tule turhaan haikailtua wintoosan perään. Käyttö sujuu jo ja systeemit toimii jotenkin. Tällä uudella laitteella tulee tämäkin teksti.

Tämä nyt tällä erää ja toivotaan, että seuraava logaus alkaa eri klisein. Kuumia moottoriteitä kaikille.

:petri

lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Mopo huollossa

Kevättä ajeltu ja reipas 4000km näillä sulilla ajeltu. Hieman kulmikkaan tuntuinen on bokseri ollut, ja ihmettelinkin jo asiaa. eilen tuli käytyä kalakukkojen kaupungissa huollattamassa Petterin kanssa bmw. Venttiilisäädöt oli päin sitä ihteään ja ilman suodattimessa 200g hiekkaa. Käynti muuttui ihan korvin kuultavasti ja kone kiertää ja kukkuu huomattavasti iloisemmin. Säännöllistä huoltamista aion siis jatkossakin harrastaa. Pisteet Lt pro biken pojille hyvästä palvelusta. Toivottavasti huolto säilyy Kuopiossa ja uusi huolto tulee Joensuuhun.
Vanhasta lt:stä on tulossa kauppa maanantaina. Vaihdossa on tulossa Ural 650 sivuvaunulla, vm. -66. Joten aletaan päästä asiaan..

___________
Terv.
Petri