tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Yöttäjä

Mopo ja kuski remontissa ja talviteloillaan


Kuten lokista voinee päätellä; olen keskittynyt tähän mopo teemaan ja hiljaista on ollut sitten Kilpisjärven.. ;) Norjan reissu tuli kotiin aika kivasti. Tosin Kilpisjärvellä kaadoin pyörän ja Muoniossa huomasin että kytkin luistaa. Kytkin todellakin luisti, enkä heti tajunnut että norsun korva eli käsis uojahan se kaatuessa oli jäänyt kiinni kytkin kahvaa kahnaamaan. No kytkin siis kotimatkan aikana kului normaalia vauhdikkaammin, muttei siinä sen kummempia. Suuremmat tekniset murheet ovat olleen kun abs-varoiutsvalo ja nopeusmittari alkoi elämään omaa elämäänsä. Syyksi paljastui nopeusmittarin anturi, joka keräsi metalli nöyhtää. Anturi sijaitsi perässä, joten perässä oli väljää ja siellä kulutus jatkui jatkumistaan. Huollon ensi kommentti oli, että perä on vaihdettava, mutta nyt mopo odottaa osaa. Jota en ole vielä saanut aikaiseksi tilata. Kesän kilometrit oli reilusti toisella kymmenellä tuhannella, joten olipa siinä kylliksi jo mopoiltukin. Laitetaan pyörä kuntoon jälleen ensi kesäksi.

Norjan reissun perustiedot google mapsiiin syötettynä Menoreitti ja paluumatkaa. Kesto oli noin kaksi viikkoa. Pääosin, kuten teksteistä voi päätelläkin, siirryimme päivän ja olimme päivän paikallaan, mikä osoittautuikin mukavaksi tahdiksi lomailun kannalta. Säät suosi matkaa, kun ensi kastuminen tapahtui viimeisenä päivänä kotiin palatessa. Muoniosta tulimme eri reittiä kotiin, kun Petteri ja Annukka suuntasi Rovaniemelle yöksi, niin minä ajoin Reisjärjelle tuttujen luona käymään yön seudun. Budjetti ylittyi tai alittu, ollen omalta osaltani noin 700e, mikä kahden viikon reissaamisesta ei minusta liian paljon ollut ja jotain ostoksiakin siihen tein. Hienoimmat maisemat ja mukavimmat tiet tämän reissun osalta mielestäni löytyi Senjan saarella ja sieltä Kilpisjärvelle palatessa.

Edelliset kaksi viikkoa olin "syyslomalla". Ensimmäisen viikon olin Jarkon kanssa jälleen Norjassa. Vietimme viikon ajan Katrin Ja Sveinin vieraana Lakselvissa. Matka taittui ihan mersulla. Mopo reissaaminen olisikin ollut hieman haasteellisempaa, sillä huonoilla talvirenkaillakin ensi kertaa varsin talvisissa olosuhteissa oli kyllin haasteellista. Maisemat Finnmarkissa ovat enemmän tunturia ja ainakin tähän aikaan syksyä varsin karua. Teimme joka päivä retken johonkin suuntaa, joten varsin aktiivinen lomasta muodostui. Kuva on Lakselvin kylän läheltä tunturista, johon kiipeilimme. Osareittiä nokia sporttrackerillä tallennettuna.

:petri