sunnuntaina, heinäkuuta 26, 2009

Nijmegenin marssi suoritettu





Nelipäiväinen marssi Hollannissa on suoritettu ja matkaa mittariin karttui reippaat 160km. Omat tuntemukseni oli jo kolmen päivän jälkeen luovuttamisen kannalla. Joukkueesta oli aikaisemmin keskeyttänyt yksi jäsen joten minun keskeyttäminen olisi merkinnyt joukkueen suorituksen hylkäämistä. Pahinta tuskaa ei aiheuta mikään yksittäinen kipu tai ongelma, vaan kun useampi ongelma liittyy yhteen niin matkan teko alkaa tuntua mahdottomalta. Vasemmassa jalassa oli jo lähtiessä rakko, joka ei paljoa haitannut. Matkan kestäessä tämä kuitenkin alkoi tuntua ja askellus ei ollut normaalia. Epäpuhdas askel aiheutti hetken kuluttua akilesjänteen kivun, joka rajoitti askeleen pituutta jokaisella askeleella. Toisaalta tämä aiheutti myös että etureisi joutui kovempaan työhön. Toisena marssipäivänä etureisikin alkoi krampata. Nämä vaivat olivat kannettava mukana maaliin saakka. Kolmantena päivänä matkaa oli jo sellainen määrä takana että jalkapohjien kipu oli jatkuvaa. Tämä kipu jokaisen täytyisi kokea itse, ennen kuin sen uskoo. Tunne on kuin pesäpallomailalla lyötäisiin jalkoihin koko ajan. Tämä tunne voimistui neljännelle päivälle jatkuvaksi olotilaksi, joka ei helpota edes tauoilla. Täytyi vain mennä tauolta tauolle ja askel kerrallaan. Minun osalta marssi olisi siis keskeytynyt mutta Pohjois-Karjalan Prikaatille tulevan joukkue mitallin takia kävelin myös viimeiset pakolliset 40km. Matkaa tehtiin pääosin sulkemalla tuska miettimällä mukavia asioita ja kotiin paluun toivossa. Nijmegenissä on melkoinen karnevaali marssiviikolla, jolloin kaupungilla on miljoonia ihmisiä kannustamassa marssijoita. Tämä antaa myös yhden kannustimen jatkaa matkaa askel askeleelta. Joukkueen tuki/painostus näyttelee pääosaa jaksamisen kannalta. Omasta puolestani en voi kehua tehneeni mitään erikoista. That's it..
Joukkueen blogi on osoitteessa: http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2009/07/blogi_pohjoiskarjalaiset_maailman_suurimmassa_marssitapahtumassa_865462.html . Siellä löytyy myös joitakin kuvia marssin varrelta. Tämän postauksen kuva on viimeisen marssi päivän lähtökuopista sekä maalissa poseeraus.
:petri

maanantaina, heinäkuuta 20, 2009

Starttia odotellessa

Erittäin hyvä että olimme varanneet valmistautumista varten yhden päivän. Tänään on syöty ja syöty ja ... Reppuun tuli pakattua taisteluvarustus eli 10kg hiekkaa. Jalat on teipattu ja nyt nukkumaan sillä lähtö on huomenna klo 4.15. Kuva on sisääntulo portilta leiriin, jossa kaikki 5800 sotilasmarssijaa majoittuu tapahtuman ajan.

Nijmegen 21.-24.7.2009

Saavuimme eilen Nijmegeniin finnairilla. Pieni lentopahoinvointi yllätti, mutta perille päästiin ja punkka löytyi. Eilen olimme tutustumassa Nijmegenin kaupunkiin ja aloitimme syömisen. Matkan pahoinvointi myös oli todennäköisesti osittain tankkauksen vähyydestä. Tänään sataa, toivotaan että huomenna ei sada mutta lämpötila olisi samaa tasoa kuin tänään eli alla 20 astetta. Kyllä tämä tästä lähtee..
:petri

torstaina, heinäkuuta 16, 2009

Suunta kohden koto Suomea

Aamu valkeni harmaana Tartossa. Ajoimme suorinta tietä Kurtnaan, jossa piti olla moottoripyörämuseo. Ja olikin, mutta avoinna se oli vain ke, la ja su. Siitä sitten jälleen suorintatietä Tallinnaan. Suorin tie tänään oli aika mutkikas, koska tietöiden vuoksijouduimme kiertelemään useita kymmeniä kilometrejä. Maisemiin kuuluu tiiviisti pellot, joilla haikaroita ja haukkoja. Kokonaisuudessaan onnistunut reissu. Opasteita me emme jokapaikassa joko ymmärtäneet tai sitten ne oli heikot. Tämä tuntuu olevan yleidtä sillä saman tyyliseen ongelmaan törmäsimme toistuvasti. Kuten eilen jo totesin niin palvelut ja ruokailu on edullista. Ja Virossa käydessä kannattaakin syödä hyvin.
Ensi viikolla sitten Hollanti.. :)
:petri

keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Etelä Viron maisema kierros

Aloitimme päivän Pärnun kierroksella. Beachit löytyi ja Ari pulahti uimaankin Itämereen, vesi oli kuulemma lämmintä. Ajatus uimisesta vaan ei oikein huokuttanut minua. Paikasta jäi vaikutelma että joskus toistekin voisi tulla lomailemaan ajan kanssa. Päivällä ajoimme poikki etelä viron katsellen maisemia ja pysähdyimme Takeperin kartanoa/linnaa tsekkaamaan. Iltapäivästä tulimme Tartoon, josta ensivaikutelma myös on varsin positiivinen. Kaupunki on siisti ja ihmiset ihan ystävällisiä. Jouduin juksattavaksi ja maksoin 90 eek. Tuli tehtyä pieni ostoskierros ja syötyä. Palvelut on edullisia, mutta merkkituotteet maksaa täälläkin. Huomenna matka jatkuu takaisin Tallinnaan ja Suomeen. Vajaat kolme päivää on aivan liian lyhyt aika Viron lomalle. Nähtävää ja tekemistä riittäisi pidemmäksikin aikaa.
:petri

tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Viron/Itämeren rantaa katsastelle

Aamutuimaan ajoin Helsinkissä vahingossa Turunväylälle, vaikka Länsisatamaan piti ja meinasin myöhästyä laivasta. Onneksi Ari ajoi vähemmän harhaan ja ehti tekemään check inin ajoissa ja saimme jalan laivan oven väliin. Kulinaristiset elämykset aloimme varovasti Tallinnassa hesburgerissa. Rannikkoa pitkin ajettuamme löysimme Haapsalusta Peetris pizza nimisen ruokapaikan, ja kuten nimi kertoo makuelämys oli taattu. :)
Kuva tulee Paldiskista matkan varrelta. Muutoin Viron pojat ovat aloittaneet valtaisan teiden kunnostuksen ja tyylejä on monenlaisia. Välillä tuntui että ajamme enemmänkin soramontussa tai aavikkopölyssä. Yösija löytyi lopulta Pärnun liepeiltä ja pölyt karistettu suihkussa. Mukava matkapäivä, kun kelikin suosii.
:petri

maanantaina, heinäkuuta 13, 2009

Pukkaa lomareissua Viroon

Pari viikkoa lomailua kotomaisemissa ja reissut tekemättä. Loppu lomalle onkin liian tiivis ohjelma, kun tällä viikolla mennään mopilemaan Viroon ja ensi viikolla Niemegenin marssi. Tänään startattiin puolen päivän jälkeen ylyltä sadevaroitusten saattelemana. Vettä tulikin niskaan ja hartioihin ihan niin kuin kesällä pitää. Suunniteltu mutkareitti pienempiä teitä pitkin vaihtui vitostiehen ja neloseen. Helsinki saavutettu joka tapauksessa ja osa kamoista aika märkinä. Arilla oli kuitenkin hyvä sadeasu, jonka innoittamana minäkin otin normi sadeasun mukaan. Ja todettakoon ettei tätä valintaa tarvitse Suomen kesässä katua. Kuva tulee Kuivalaisen Samin pihalta, jossa saan yösijan. Kiitokset vain talon väelle. Seuraavasta yöstä ei vielä tiedäkään millainen katto pään päällä on vai onko mitään. Aamulla varhain kuitenkin lauttaan ja kohti Tallinnaa.
:petri