sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Tästä lähdemme, suuntana Lofootit

Lähdimme liikkeelle tänään aamulla Kontilahden ex-essolta eli nyk. St-1:ltä. Heti alkuunsa pikku ongelmaa ilmeni. Navigaattori eli zumo ei käynnistynytkään enää Kontiolahdelta lähtiessä. Viime viikolla päivitin kartat ja tähän asti uudetkin kartat toimi hyvin, mutta nyt karttojen lataamisessa vaikutti olevan ongelmaa. Valtimolla jo kyselin Kajaanista garmin huoltoa, muttei sellaista tietenkään ole etenkään heinäkuisena lauantaina. Mutta kuinkas ollakaan, kahvitauon jälkeen laite oli käynnissä ja toimi kuin ei mitään. Toivotaan että se kestää kunnossa koko reissun.

Juuan kohdalla Annukalta irtosi visiirin ruuvit ja pakollinen huoltotauko tuli pidettyä Sotinpuron keikoilta tutulla abc:llä.

Kontiolahti-Sotkamon-Oulu-Haaparanta-Ylitornio reitti tultiin ja matka taittui hyvin. 624 tuli kilometrejä. Päivän tavoite eli siirtyminen napapiirille on saavutettu. Eka yöpyminen on Kattilakoskella Torniojoen varrella teltassa ravintolan siistiksi leikatulla nurmikolla. :) Huomenna suunitteilla olisi Abiskoon siirtyminen.

Olemme kivenheiton päässä Suomesta, joten tämän päivän kuvatkin latasin nettiin. Jatkossa kuvien päivittäminen voikin kestää kaunemmin. Osoite kuville on: http://petrith.pp.fi/images/Lofoten08
___________
Terv.
Petri

Ei kommentteja: