torstaina, joulukuuta 28, 2006

Mittariin tulee matkaa




Joulun aikaan tuli auton mittariin 300tkm täyteen. Muistan joskus 15v sitten kun ensimmäiseen autooni tuli 200tkm täyteen ihmettelyni etten koskaan olisi uskonut ajavani yli 200tkm ajetulla autolla. Enkä vielä ennen nykyisen auton hankkimistakaan uskonut että autolla voi ajaa vaikka kilometrejä on mittarissa vaikka mitä. Nyt vain ajellaan ja katsotaan mikä päivä on kun portaan 400tkm viestin.

Joulu oli ja meni. Oli mukavan rauhallinen joulun aika. Vuoden vaihde edessä ja vapaata on. Suunnitelmat avoinna, mutta eiköhän se vuosi vaihdu ilman suunnitelmaakin. Töissä on nyt rauhallisempaa ja aikaa vaikka näin blogiin postailla.
:petri

tiistaina, joulukuuta 05, 2006

Mopokausi ohitse

Viime perjantaina kuulin katsastuskonttorilta että moottoripyörässä ei tarvitsisi olla talvirenkaita. Tutulta autokouluopettajalta kuitenkin kysyin asiaa ja hänen mukaan pitää olla m+s merkintä myös pyörän renkaassa talvella ajettaessa. Ja tähän löytyy myös laki kohta tarvittaessa. Joten korjataan nyt virheellinen tieto tänne ja todettakoon, mopoilut tältä vuodelta lienee mopoiltu. Nyt täytyy keskittyä huoltopuolelle.

Mopoilu kuumetta helpottaakseni tilasin amazonista Ewan McGregorin ja Charley Boormanin kirjan Long Way Round. Joka kertoo näiden sankareiden moottopipyörä ajelusta maapallon ympäri, Lontoosta New Yorkiin. Mopoilevat muuten BMW R1150 gs pyörillä, vaikka olisivat halunneetkin KTM adventuret alle. KTM ei vaan ollut ready to race.. :-)

:petri

lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Ajokausi pitkä ja vähäluminen

Erehdyin luulemaan viime viikonloppuna että pyöräkausi on ohi. Kelit on hienot ja katsastusmies sanoi ettei pyörällä ole talvirengaspakkoa, joten pyöräilykausi jatkuu. En tosin keväällä pyörää ostaessa arvannut että vielä joulukuussakin ajelen, mutta ei se haittaa ollenkaan. Näin myöhään syksyllä ei ole kavereita paljon liikenteessä, joten ei tarvitse koko ajan käsi pystyssä olla morjenstamassakaan. Kuva on Mönnin uudelta sillalta.
:petri
Moblog via Picoblogger

perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Harmaata perjantaita




Työviikko jälkeen päätöksessä ja kovin masentavan harmaata keliä on ensimmäisenä joulukalenterin luukun avaus päivänä. Opiskelun täyteinen viikonloppu edessä. Itsensä kehittämissuunnitelma pitäisi saada aikaan. Tuntuisi olevan helpompaa tehdä suunnitelma jossa lukisi mitä ei tarvitse kehittää itsessään. Toisaalta tehtävän tarkoitus lieneekin että kirjoittaa auki asioita mitä kehittää ja miten kehittää. Onhan tämä nyt taasen yhtä kaikki kehitystä. Ettei vaan tulisi vielä kehitysvamma..

:petri

lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Rankka työ rupeama takana


Kolmatta viikkoa tuli tehtyä töitä ja vapaapäivät jäivät varsin harvoiksi. Keskiviikkona olin töissä ja to ja pe oli opiskelua jälleen amk:ssa. Työrupeaman päätös laukaisi stressin ja kaksi opiskelupäivää meni erittäin väsyneenä, muttei tunnilla oikein onnistunut nukkumaan, kun monenlaista mielenkiintoistakin pohdintaa ja ryhmätyötä tehtiin.

Eilen perjantai iltana olin ensimmäistä kertaa ammattiyhdistyksen vuosikokouksessa, siis tehyn osasto 620. Vuosikokoukset ovat vaarallisia paikkoja noviiseille. Kun olet paikalla = olet kiinnostunut toiminnasta = haluat aktiiviseksi toimijaksi. Siis tuo on oletus. Minä sitten vedin tämän vuosikokouksen puheenjohtajan roolissa, kun ei minun luonteelta riittävän napakkaa eitä saa suusta. Kai se meni ihan hyvin tai ainakin meni jotenkin. Ja tulipa harjoiteltua yhtä johtamisen muotoa. Hallituspaikkaa ei tullut kuin varajäsenenä, mutta tämän hetkisen työn ja opiskelun yhdistämisen lisäksi en suuremmin kaipaakaan aktiviteettia. Tosin en olisi kaivannut nyt tällä kertaa varapaikkaakaan.

Eilen ja viime yönä satoi vettä varsin reilusti ja lumi alkaa olla aika vähissä. Ja kun tänä aamuna oli ihan hieno syyskeli, niin ajattelin pestä kuljetuskalustoa vapaapäivän rentoutustoiminnaksi. Ajattelin, kun kerran kalusto menee nyt pesuun, niin voin hyvin käydä ensin vähän ajamassa. Joten ajoin Liperi-Polvijärvi-Joensuu-Ylämylly lenkin. Pikkuteillä oli hiekkaa häiritsevästi ja liukasta oli, mutta muutoin ihan hieno ajokeli. Pihat on osin jäässä, joten varsin hissun kissun joutui ottamaan, mutta vajaan sadan km:n lenkki kuitenkin ajettu. Tämä jäänee viimeiseksi pyörälenkiksi tälle vuodelle, kun ensi viikolla taitaa astua talvirengaspakko voimaan. Jos olisi enduro niin voisi vaihtaa talvirenkaat vain ja... :-)

keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Testipostaus googlen docs ohjelmalla epäonnistui



Googlen docs systeemillä postaus blogiin onnistui hyvin kun postasin ilman kuvaa. Kuva mukana julkaisu ei enää onnustunutkaan. Varsin näppärä innovaatio jokatapauksessa on docs&spreadsheets ominaisuus googlessa. Aluksi tosin mielikuvitus ei meinaa antaa mitään käyttöä tälläiselle web-sovellukselle. Mutta ajatellaanpa nyt. Kiikutamme mukanamme usb-muistitikkua, jotta voimme pitää kaikki tarvittavat työt mukanamme, myös kotona. Ja sitten yömyöhään työskenneltyämme tallennamme luonnollisesti työt vahingossa kotikoneen kovalevylle. Aamulla, tietty kiireessä ja unisena, usb-muisti lähtee mukaan. Mutta siellähän ei ole koko eilis illan tuotos mukana, joka vahingon laukauksena tallentui kovalevylle. Ja tämä riipaiseva totuus paljastuu vasta työpaikalla, tunnin päästä kotoa lähdöstä. Kuinka kätevää nyt onkaan tehdä ja tallentaa kaikki työt tänne googlen palvelimelle. Ja kaikki tarvittava on aina mukana. Kätevää, eikö totta. Eikä siinnä vielä kaikki.. Jopa Bangkokin lomalla voi tehdä töitä. Katsoo vain sopivan nettikahvilan, istahtaa tietokoneen ääreen sieltä ja alkaa työskennellä. Tämä on todellakin elämää mullistavaa. Tiedä sitten miten innokkaasti hakkerit nämä työt täältä löytää. Mutta kuitenkin.. :-)

Laitoin tuon mopon kuvan tännekin. Kun ihmisellä pitää olla haaveita. En muistanutkaan tätä pientä haavetta olleen ennen kuin viime viikolla laitoin "vahingossa" puhelimen taustakuvaksi tuon samaisen kuvan. Nyt joka kerta, kun vilkaisen puhelimeen, niin tämä haave nostattaa suorastaan kuumetta. Hmm.. Epäilyttävää, varkinkin kun talvi on vasta alussa ja mopokeleihin on vielä aikaa. Vaikkakin tuollaisella endurolla voisin ajaa myös talvella tai ainakin pidempään syksyyn. Täytynee harkita taustakuvan vaihtoa..

:petri

perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Linkit rikki

Eilen torstaina mulaa oli tämän viikon ainoa vapaapäiva ja herrastin puhelimen ohjelmiston päiviitelyä. Se ei sitten jäänyt ainoaksi puhelimeen liittyväksi harrastukseksi, kun varmuuskopion palautus puhelimeen ei onnistunutkaan. Vaan asentelin kaiken alusta pitäen uusiksi, softat ja asetukset. Onneksi sentään kalenterit ja yhteystiedot olivat synkattu outlookkiin. No, mutta nyt siis myös tämän lokin aikaisempien postauksin kuvat ovat rikki ja en pitänyt niin hyvänä shozu palvelua että asentaisin sen uudestaan puhelimeen. Siis noiden aikaisempien kuvien perään en enää ala haikailemaan, joten älä ala sinäkään. Keksin jonkin keinon liitttää blogiin myös kuvia ja tuo linkittäminenhän toimii hyvin.

Työviikonloppu siis taasen. Ja tänään pe minun työpaikka on päässyt iltalehteen. Keksitkös minkä aiheen kanssa?

:petri

torstaina, marraskuuta 02, 2006

Takapiha


Posted by ShoZu



Olen lomalla jälleen. Lyhyt työsopimus ja epätietoisuus jatkuuko työt enää ensi vuonna, yhtä kaikki työnantaja vaatii, että lomat pidetään lomana eikä rahana. Toisaalta ihan terveellistä olla välistä vapaalla. Olenkin alkanut pitämään liikaa työnteosta, ja joskus tuntuu että perjantaina tai viimeistään lauantaina alkaa odottamaan maanantaiaamua kun pääsee työhön. Tällainen parin päivän loma on aivan sopiva. Sopivan pitkä, että irtautuu työstä ja sopivan lyhyt, ettei viitsi minnekään kauemmas lähteä kotoa. Tänään on tullut tehtyä rästiin jääneitä syystöitä kotona. Mm. polttopuut jäi lumen alle ja nyt koetin niitä sieltä pinota hiukan siistimmäksi. Voihan toki olla ettei tämä vielä pysyvä lumi ole. Varsinkin kun minun ilmalämpöpumpusta tuli tilausvahvistus ja toimitusviikko on 44. Mutta mukana tuleva tyhjiöpumppu asennusta varten toimitetaan vasta joulukuussa. Joten nyt toivon eli luulen olevan vielä lämpimiä kelejä. :-)

Viime sunnuntain hesarin kuukausiliitteessä oli eli on mielenkiinotoinen juttu irakilaisten elämästä. Toimittaja oli tutkinut irakilaisten elämää Bagdadissa nyt näinä päivinä. Kun paikalle ei ole meneminen niin toimittaja oli soitellut ja lähetellyt sähköpostia irakilaisille. Mielenkiintoista. Myös irakilaisten blogit on mielenkiintoista luettavaa. Ehkäpä juuri vain luettavaa, eikä siellä paikanpäällä oleminen enää olekaan niin mielenkiintoista. Mutta tässäkin osoitus nykyajan ja internetin ihmeellisyydestä. Vaikka maa on saarrettu ja eristetty ulko maailmasta yhteydet pelaa, jos ei hyvin niin kuitenkin jotenkin. Hesaria lainatakseni: Leningrad oli vuosina 1941-44 piiritettynä 900 päivää ja vasta jälkeenpäin on saatu tietoon millaista elämä siellä oli. Esimerkiksi talvella 1941-42 kuoli 65000 ihmistä kylmään, nälkään ja tauteihin. Ja tämä on kuitenkin vain noin 300 kilometria Helsingistä itään.

:petri

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006


Keli oli heikko tänä aamuna, ainakin tiellä
Aikaslailla talvinen on sää täällä Itä-Suomessa. Autoilua silmällä pitäen on kaikkein huonoin aika vuodesta. Lunta ja jäätä ja pakkasta on sen verran että on liukasta, mutta lumihankea ei ole johon voisi turvata jos mopo karkaa käsistä. Siis varo-varo-vasti täytyy edetä.

Talvi sai minutkin nyt jo viimein liikkeelle ja tein tilauksen ilmalämpöpumpusta. Autotalli on ollut jo kauan aikaa vailla lämmitystä, mutta kohta ei enää ole. Tai sitten on.. Minulla on jotenkin skeptinen asenne että ilmalämpöpumpun asentaminen olisi läpihuutojuttu. Nooh, mutta sairaanhoitajan täytyy osata tehdä kaikkea, joten kyyyyyllä se kohta alkaa toimia. Siis kunhan lämmitin nyt ensin saapuu kotiin. Mutta odottelen tällä viikolla saapuvaksi joten katsotaan sitten tilannetta. Aina joskus näissä asennuksissa on tupannut käymään että ensin viikon verran omaa yrittämistä ja silkkaa hullua luottamista että laite alkaa toimimaan kuin ihmeen kaupalla. Sitten toisella viikolla hermot on jo niin rikki eetä täytyy ammattilainen kutsua töihin. Ja häneltäkin menee tuplaten työaikaa asennukseen, kun olen onnistunut hävittämään/hajottamaan kolmasosan osista. Toivotaan aja luotetaan ettei tällä kertaa käy näin.. :-)

Tämän päivän tapahtumiin kuuluu että puhelimeni siirtyi saunalahdelle. Jatkossa minut tavoittaa vain ja ainoastaa 050jne numerostani. Siirto sitten ei mennyt taasen helposti. Viesti tuli vanhaan liittymään että nyt siirtyy ja kortin vaihto ja uudelleen käynistys ei auttanut. Sitten täytyi vain turvautua naapuriin eli soittamaan sauniksen aspaan ja tiukan asialliseen säövyy sinne ilmoitus ette puhelin ei toimi. Ystävällinen asiakaspalvelija ilmoitti että vika on tiedossa ja nyt puhelin toimii. Näin tosiaan kävi. Mutta edelleen ihmettelen miksi vikaa ei heti korjata jos se on kerran tiedossa, vaan jäädään odottamaan asiakkaan yhteydenotto. Joka tällaisessa tapauksessa on väistämätön kun eihän kukaan tee mitään toimimattomalla puhelinliittymällä. :-?

:petri

maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Talvi ottaa otettaan Joensuussa


Posted by ShoZu


Hienoa. Kaikkialla on valkeaa. Työmatka piteni reilusti, kun autoilijat ajaa kuin kesärenkailla keskellä talvea. Mutta muutoin lumi on mahtavaa. Syksyn pimeys väistyy heti talvi raottaa oveaan. Sääprofeettojen mukaan koko viikko on pakkaskeliä joten tekee mieli avata myös hiihtokausi. Tavoite siis kaivaa sukset kesäteloiltaan tänään ja huomenna muistutella kuinka ne toimii.
:petri
Ikävää
Todellakin koetin tähän blogiin saada viikonloppuna toimimaan rss-syötteen, niin äät ja ööt meni sekaisin. Tai muutoin merkistö. Ja nyt sen jälkeen koko blogi ollut jumissa eli broken pipes tulee vain kun koettaa päivittää. Ollaan kärsivällisiä ehkäpä aika parantaa haavat.

lauantaina, lokakuuta 28, 2006

Talvi jatkaa tuloaan

Toissa päivänä luin Ylen sivuilta että syysmyrskyä on luvassa viikonlopulle. Täällä Itä-Suomessa se ei tullut kovin kovana, mutta sai se ainakin sen aikaan että autoon tuli laitettua nastarenkaat alle (kuva) ennenkuin talvi pääsee taasen yllättämään autoilijan. Ja jopa on auto jyrä ajaa. Kaikki niin ihanat natinat on poissa tai ainakin peittyy nastojen ropinan meluun.

Innostuin taasen kirjoittamaan mobiilisti joten kirjoitan tätä nyt N73 puhelimella ja SU-8W näppiksellä. Jotenkin kai onnistuu loppu tuloksesta ei sitten tiedä. Samalla pitää muistutella kuinka linkkejä tehdään html:llä. Enkä tiedä onnistuuko sekään tällä sähköposti blogilla, mutta toivotaan ja korjataan sitten kun pieleen menee.

Rankka työviikko takana. En ole koskaan ajatellut että työ voisi olla rankkaa jos siinä ei tule hiki, mutta nyt muutan käsitystäni tuossa kohtaa. Koko viikko väännetty samojen asioden kanssa kuin yleensäkin ja lisäksi pari vähän rankempaa kohtaloa niin voimat alkaa hyytymään. Ja oikeastaan alkaa joskus kaipaamaan oikeaa työnohjaustakin. Valoitettakoon että työskentelen varuskuntasairaalassa, kun/jos ei ole entuudesta tuttua.

Eilen perjantaina kuitenkin olin opiskelemassa Pohjois-Karjalan AMK:ssa, jossa olen aikuisopiskelijana hoitotyön johtamisen ja kehittamisen ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. Kuulostaakohan tuo nyt riittävän monimutkaiselta eli hienolta. Joka tapauksessa eilen siellä opittiin arvojohtamista Kim Wrangen johdolla. Sinänsä varsin johdon mukaista että visiot ja missiot ja tavoitteet ja strategiat täytyy olla, tai onhan ne joka tapauksessa. Mutta hyvä sekin että niitä joskus auki kirjoitellaan, siis kirjoitellaan yleensäkin. Varmasti se helpottaa elämää jossain määrin. Luulisin!? Mutta tuli siinä ihan mieleen että pitäisikö minun blogilla olla myös tavoite ja missio ja visio jne.. Aika hyvä esimerkki on Samin hd blogi , jossa on jokin tietty teema. Sehän tuo sisältöä hommalle heti kohta ja juoni käy selville välittömästi. Täytyy miettiä asiaa. Ennen sitä tämän minun blogin tarkoitus on vain olla minulle purkautumiskanava, johon voin tuottaa kirjalliseen muotoon tarinoitani, joita en viitsi tai kehtaa ääneen sanoa.

:petri

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

24102006057


Posted by ShoZu


No niin, polttoainetta jälkeen tankissa ja meno jatkuu entistä hurjempana. Opetus tämäkin, polttoaineen merkkivalo alkaa palamaan, kannattaa suunnistaa huoltoasemalle. Korkeammin oppineet oivaltaa tämän helpommin, mutta meikä tarvitsee kantapään tähän..

Tekstit ja kuvat tulee eri postauksiin

Tuohon edelliseen kuvaan liittyen koetin kirjoitella tekstiä. Mutta blogger ei tunnu ottavan vastaan kuvaa ja tekstiä samalla kertaa puhelimesta suoraan. Tai sitten en vaan osaa..
Mutta tyydyttäköön tähän.. Työpäivä jälkeen tehty ja eilen teksti oli että väsyttää ja ns. kevyenkin työpäivän jälkeen kaipaa hetken levon ennenkuin alkaa miettimään omia hommia. Tänään sama tilanne mutta elämän tramatiikka puuttui peliin. Olenkin ajanut satoja tuhansia kilometrejä ilman että olisin jäänyt tien päälle. Nyt sekin tuli taas koettua. Tiesinkin että polttoaine on vähissä mutta luulin että koto st1:lle vielä pääsee. Mutta ei. Täällä ollaan ja 2km olisi vielä matkaa huoltamolle. Eikä täällä vaikkei ruuhkaa olekaan, niin siltikään tee mieli ylämyllyllä kuopion tien vartta alkaa autoa työntämään, neljä kaistaa tiellä ja kaikki. Eli jos joku luet tätä voisitko tuoda minulle polttoainetta. Tai soita ainakin tarkistaaksesi vieläkö olen tien varressa.. ;-)

:petri

Kuva


Posted by ShoZu

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

02092006017

Testi postauksena kokeilen tätä kuvaa lähettää tänne shozu nimisestä ohjelmasta nokia puhelimesta. Vanhassa blogissa tästä kuvasta on enempi tekstiäkin.

sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006


Eilen illalla satoi ensi lunta tälle syksylle. Tänään olikin melkein kokonainen senttimetri lunta maassa. Oikein mukavaa herätä tällaiseen aamuun. Lähteä aamulehteä hakemaan postilaatikosta ja kuunnella kun lumi narskuu kengän alla. Katsella kahvikupin äärellä ikkunasta tulevaa talvea ja kuunnella kun tuli räisyy takassa. Aina ei osaa nauttia näistä elämän pienistä iloista, vaan luulee että ilo ja onni on jotain hohdokkaampaa.

:petrith