keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

tiistaina, elokuuta 05, 2008

Norja jäi taakse

Tänään tulimme Andenesista lautalla Gryllefjordiin, Senjalle. Kuva on tältä lautalta. Senjalla tultiin saaren pohjoisosan kautta kulttuuritietä pitkin. Tätä reittiä voi suositella, sillä tie on mutkainen ja maisemat hienon ja jylhät, vuonoineen ja jyrkkine vuorineen. Tunneleissa joutuu olla tarkkana sillä tie on kapea ja osin monttuinen. Finnsnes kaupunki on maksullinen ilmoitusten mukaan. Kaupunki on iso ja loput kruunut voi kuluttaa hyvin täällä, jota emme kuitenkaan tehneet. Sen sijaan ajoimme Skibotn kylään ja tilasimme leirintäalueen kahvilasta pizzaa kuluttaaksemme loput kruunut. Tilauksen tehtyämme älysimme tilauksen olevan 3 isoa perhekokoista pannu pizzaa, jota kaikki pizza on Norjassa. Syötävää jäi hyvin huomisellekin.

Ajoimme Kilpisjärvelle. Etsimme reittiä kolmen valtakunnan pyykille, mutta tie ei vielä ollut mopolla ajokunnossa. Nyt yö nukutaan Kilpisjärven matkauilukeskuksen leirintäalueella. Mopolla tuli reissun toinen kaato pysäköinti paikkaa hakiessa.

Huomenna retkeilyä, tavoitteena Saanan huippu ja mietiskellään miten matka jatkuu. Josko huomenna ajaisimme jo Rovaniemelle.
___________
Terv.
Petri

maanantaina, elokuuta 04, 2008

Andenes, valasretki

Kuva kertokoon tämän päivän annin.

Huomenna matkaamme Senjalle ja Suomea kohden.
___________
Terv.
Petri

sunnuntaina, elokuuta 03, 2008

Andøy

Jälleen ajoimme hieman pohjoisemmaksi, Vesterrolenilta Andøille. Andøylla tulimme saaren länsilaitaa pienempää tietä, joka välillä oli lähes kärrypolkua. Maisemat on kivat ja mukavia pikku hiekkarantoja pitkin matkaa. Söimme eväät yhdellä beachilla. Uiminen jäi vielä tällä erää, sillä golf-virran lämmittämä vesi ei kovin lämpimältä varpaistani tuntunut. Kuva tulee myös eväspaikan kohdilta mutkista.

Huomiseksi on paikat varattu valassafarille. Tänään lähdöt oli kovan merenkäynnin takia peruttu, mutta huomiseksi on tilattu paremmat tuulet. Emme ehdi Senjalle menevään lauttaan huomenna, joten otamme taasen ihan vain lomaillen Fiskenesin kylässä, noin vartin matkan päässä Andenesista.
___________
Terv.
Petri

Stokmarken, Vesterolen

Tarkoitus oli olla tämä päivä blogaamatta, mutta aamuajelulta tuli niin hienoa kuvaa, jotta pitää postata yks kuva. Aamulla käytiin harrastamassa enduroa vuorella. Paikalliset katselivat hämmentyneinä/vihastuneina vuoripoluilla ajeluamme. Emme kuitenkaan saanut politia perään. Vuoren jälkeen menimme meren rantahiekalle, josta myös kuva. Suolan maku on vieläkin suussa. Tämä oli hauskaa..
Päivällä kävimme hurtigruten museossa laivalla, m/s finnmarkkenilla. Ruokailu pizzeriassa ja kolmen tunnin päväunet.
Illalla kävimme vielä trekkaamassa lähivuorella/tunturilla kolmen tunnin kierroksen. Kiva paikallaan olo päivä.
___________
Terv.
Petri

perjantaina, elokuuta 01, 2008

Tuulta, turskaa ja rantateitä

Tämä päivä oli siitä omituinen, että Annukka söi aamupalan. Tosin harmittavaa myös oli, että Annukalla koski mahaa koko päivän. Se ei kuitenkaan luultavasti ollut aamupalaan liittyvää kipua.

Ajelimme pohjoiseen päin satakunta km ja päädyimme Vesterålen saarille ja Stokmarknes kylään. Otimme mökin kahdelle seuraavalle yölle, joten otamme lomaillen. Huomenna voisimme jalkautua taasen jollekin mäelle. Tänään ajoimme Leknesistä itä rantaa pohjoiseen johtavaa pienempää tietä, maisemat oli hienot ja karut. Kävimme matkan varrella Lofoottien kalastajakylissä. Kuva on Nusfjordista, ja toinen matkailijoiden suosima kylä oli Henningsværd. Ilmat on hieman viileämpää (n.+13), mutta aurinkoista. Annukalla ja Petterillä alkoi jo sormet hieman routimaan.

Edellisestä Hamnøin rorbuusta täytyy mainita, että kalastimme eilen illalla mökin rannasta. Seitä tuli lähes joka heitolla ja pari pientä turskaakin. Yksi makrilli oli kiinni, mutta karkasi nostaessa. Petteristäkin tuli siis kerta heitolla merikalastuksen harrastaja. Kaloja paistettiin ja lopulta päädyimme syömään makkaraa.
___________
Terv.
Petri