perjantaina, elokuuta 01, 2008

Tuulta, turskaa ja rantateitä

Tämä päivä oli siitä omituinen, että Annukka söi aamupalan. Tosin harmittavaa myös oli, että Annukalla koski mahaa koko päivän. Se ei kuitenkaan luultavasti ollut aamupalaan liittyvää kipua.

Ajelimme pohjoiseen päin satakunta km ja päädyimme Vesterålen saarille ja Stokmarknes kylään. Otimme mökin kahdelle seuraavalle yölle, joten otamme lomaillen. Huomenna voisimme jalkautua taasen jollekin mäelle. Tänään ajoimme Leknesistä itä rantaa pohjoiseen johtavaa pienempää tietä, maisemat oli hienot ja karut. Kävimme matkan varrella Lofoottien kalastajakylissä. Kuva on Nusfjordista, ja toinen matkailijoiden suosima kylä oli Henningsværd. Ilmat on hieman viileämpää (n.+13), mutta aurinkoista. Annukalla ja Petterillä alkoi jo sormet hieman routimaan.

Edellisestä Hamnøin rorbuusta täytyy mainita, että kalastimme eilen illalla mökin rannasta. Seitä tuli lähes joka heitolla ja pari pientä turskaakin. Yksi makrilli oli kiinni, mutta karkasi nostaessa. Petteristäkin tuli siis kerta heitolla merikalastuksen harrastaja. Kaloja paistettiin ja lopulta päädyimme syömään makkaraa.
___________
Terv.
Petri

Ei kommentteja: