tiistaina, elokuuta 05, 2008

Norja jäi taakse

Tänään tulimme Andenesista lautalla Gryllefjordiin, Senjalle. Kuva on tältä lautalta. Senjalla tultiin saaren pohjoisosan kautta kulttuuritietä pitkin. Tätä reittiä voi suositella, sillä tie on mutkainen ja maisemat hienon ja jylhät, vuonoineen ja jyrkkine vuorineen. Tunneleissa joutuu olla tarkkana sillä tie on kapea ja osin monttuinen. Finnsnes kaupunki on maksullinen ilmoitusten mukaan. Kaupunki on iso ja loput kruunut voi kuluttaa hyvin täällä, jota emme kuitenkaan tehneet. Sen sijaan ajoimme Skibotn kylään ja tilasimme leirintäalueen kahvilasta pizzaa kuluttaaksemme loput kruunut. Tilauksen tehtyämme älysimme tilauksen olevan 3 isoa perhekokoista pannu pizzaa, jota kaikki pizza on Norjassa. Syötävää jäi hyvin huomisellekin.

Ajoimme Kilpisjärvelle. Etsimme reittiä kolmen valtakunnan pyykille, mutta tie ei vielä ollut mopolla ajokunnossa. Nyt yö nukutaan Kilpisjärven matkauilukeskuksen leirintäalueella. Mopolla tuli reissun toinen kaato pysäköinti paikkaa hakiessa.

Huomenna retkeilyä, tavoitteena Saanan huippu ja mietiskellään miten matka jatkuu. Josko huomenna ajaisimme jo Rovaniemelle.
___________
Terv.
Petri

Ei kommentteja: